zondag 2 augustus 2015

Rise and shine!

Geen beter moment voor een bezoek aan een Waffle house als de eerste dag op Amerikaanse bodem! 't Was lekker, maar oma's wafels zijn toch beter, dixit de zoon. Oma, zet je wafelijzer al maar klaar met Kerst!

Hoe we met al die baggage in dat - in het daglicht toch iets minder smoezelig - motelletje geraakt zijn? Wel, we hebben een immens rijdend salon gehuurd. Een grote, witte suburban met plaats voor 7 passagiers. Absurd gewoon. De echtgenoot vergaat in het niets achter dat stuur. Maar het ding deed perfect waarvoor het bedoeld was: kilo's bagage transporteren. En met gemak een tafel van 1m80 met 4 stoelen vanuit het huis van een collega van de echtgenoot naar ons huurhuis brengen. Dat en twee luchtmatrassen en een mousse, zijn momenteel onze enige meubels. Minder is meer deze dagen he!

Het eerste type huisraad dat we trouwens gekocht hebben in de Walmart - waar anders? - is een koffiezet, een pottenset, een elektrische tandenborstel en bestek. Het enige wat we konden gebruiken, was die pottenset en dat koffiezet, met meegebrachte plastieken IKEA bekers weliswaar. Om het bestek en de tandenborstel te openen, hadden we een schaar of mes nodig en laat nu net dat laatste goed vastzitten met van die witte rijgdingetjes waarvoor je een schaar of mes nodig hebt om het te openen... Gelukkig was er nog een andere collega bereid om ons een schaar te lenen, samen met wat servies en beddengoed. En zo kwam alles weer goed.

Vrijdag stond de man van de luchtvracht voor onze deur en kon een deel van het beddengoed terug naar de collega. Hip hoi!

Nog uitstapjes?
  • Dollar tree: een one dollar shop, ideaal voor kleine prutsen
  • Kroger: supermarkt met immens veel keuze op gebied van voeding
  • Target: zie daar een strijkijzer, broodrooster, zeteltjes en een radio voor de kinderen
  • Speelgoedwinkel: je raadt het al: immens veel keuze
  • Ons echt huis: het ziet er fantastisch uit, binnenkort meer daarover en een foto
  • Bank: geld veilig overgemaakt
  • Internetprovider: we hebben internet maar kunnen het niet gebruiken bij gebrek aan een telefoon. Morgen in orde brengen dus.
  • Universiteit: veel administratie en veel rond geloop en, om het met de woorden van de echtgenoot te zeggen: veel gedaan, weinig gerealiseerd. Maar, morgen is een nieuwe (werk)dag he.
  • En een wandelpad afgelopen. Dat pad ontdekten we per toeval toen we op zoek gingen naar de drie hertjes die midden op de weg stonden. Die hertjes kwamen we niet tegen maar wel een lieflijk beekje, een mooie rode vogel met kuif (opa, help!), een eekhoorn en hertenkaka. Allemaal goed voor een foto van de dochter.
En dat is nog maar een greep uit onze bezoeken van de laatste dagen. De kinderen worden dus van hut naar her meegesleurd maar ze verdragen het vrij goed. Het kan erger, laat ons zeggen.

Voila, en nu gaan we het bureau van de echtgenoot verlaten en is het gedaan met internet. Hopelijk zijn we binnenkort weer online op een iets makkelijkere plaats.

1 opmerking:

  1. Jeeej, eindelijk nieuws van jullie! Fijn op te lezen, benieuwd naar jullie huis-dat-bijna-klaar-is en wat foto's. Succes nog daar...

    BeantwoordenVerwijderen