zondag 9 augustus 2015

Ons nieuwe huis

We zijn hier echt aan het aftellen tot op het moment waarop we in ons nieuwe huis kunnen... Nog 23 dagen... Het is al meer dan een week geleden dat we zijn gaan kijken. We hebben er simpelweg nog geen tijd voor gehad om een tweede keer langs te gaan. Binnenkort wel, onder begeleiding van de verantwoordelijke van de werken. Alleen die man nog even te pakken krijgen...

De kleur van het huis is Victoria Grey. Dat is al een goede fit he. Vooraan is er dus de porch (zie foto, schommelstoel nog even bijdenken) en als je binnenkomt heb je links een vrij grote eetruimte (formal dining room). Daar komt onze grote tafel, stoelen en vitrinekast. Rechts is dan het bureau van de echtgenoot met van die French doors (glazen deuren met 'vierkantjes', die openzwaaien). Dan kom je in de living en keuken. De living is echt piepklein, naar onze gewoonte. Dat was toch even schrikken. Het zullen dus hele lichte (qua materiaal en 'bouw') en compacte zetels moeten zijn. De keuken daarentegen is immens. Er staat een eiland in waaraan je kan zitten en er is ruimte voor een eettafel. De keuken gaat over in de living dus we kunnen gerust een beetje van de ene ruimte inpikken ten voordele van de andere. Naast de keuken heb je dan een wasruimte waar die immense wasmachine en droogkast zullen staan.


Buiten hebben we een deck, terras, dat ook niet zo supergroot is. Wel groot genoeg om een tafel en BBQ op te zetten. Boven zijn er vier kamers en die zien er goed uit. Als je de foto ziet, dan zie je de dochter haar kamer achter de drie vensters die aan elkaar hangen en de zoon zijn kamer achter de andere. Het middenste venster is het venster in de kast (!?!) van de zoon. Hij kan er eigenlijk zijn bureautje van maken! Als ik in onze badkamer binnenkom en de echtgenoot zit op de WC, dan heeft ie wel een probleem. De deuren 'botsen' blijkbaar tegen elkaar. Straf dat men dat niet gezien heeft bij het ophangen van de deuren he! Vandaar ook onze afspraak met de verantwoordelijk. We kunnen eens bekijken of er nog iets aan de richting waarin de deur opengaat, kunnen veranderen, zonder al te grote brokken. En anders is het oppassen geblazen voor de echtgenoot...

En dan beneden, in de kelder, is er echt veel ruimte. Daar zullen we waarschijnlijk TV kijken. En daar is ook de logeerkamer met een eigen badkamer. Dus, toekomstige gasten, ruimte genoeg om jullie goed te ontvangen als jullie op bezoek te komen!

4 opmerkingen:

  1. hoi Vicky,ik heb vandaag van begin tot hier uw blog gelezen,ik dacht even een stukje te lezen,maar het leest ZO vlotjes en is zo leuk geschreven...en plots is het hier middag. :-) dank U zeer om mij gisteren die link mee te geven. veel succes nog.
    kristo

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoppa, dat ziet er goed uit, al ben ik nog veel nieuwsgieriger naar de foto's van de binnenkant...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hier ook super nieuwsgierig naar de foto's van de binnenkant. Een venster in de kast van de zoon, kan ik me echt niet zo goed voorstellen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ziet er allemaal super uit! Fun, fun, fun;)

    BeantwoordenVerwijderen