woensdag 12 augustus 2015

Home alone

Voila, het moment is daar. De kinderen zijn naar school, de echtgenoot naar het werk en de huisvrouw... die update haar blog.

Helemaal tegen de verwachting in, hebben we vandaag de kinderen niet naar school moeten sleuren. Ze kwamen gisteren met de glimlach de schoolpoort uit. De zoon vertelde honderduit over zijn dag. Hij hoeft geen huiswerk te maken dit jaar, alleen voor Engels. Hij mag op een yogabal zitten i. p. v. een stoel (het is me nog niet duidelijk wanneer en of we die bal zelf moeten meebrengen). Hij heeft al kunst gekregen en muziek en voor de rest hebben ze spelletjes gespeeld. Die spelletjes zullen er niet altijd meer bij zijn, denk ik, maar bon, voor een eerste dag. Hij heeft ook een zakje gekregen met 'goodies' en elk voorwerp erin symboliseerde iets wat in het gedichtje van de juf stond. Ik zal het hier toch effe typen...

Welcome to my fourth grade class!
I am so glad you are here!
I have made you a bag of goodies,
to help describe our year.
The eraser is to let you know
it is okay to make mistakes.
We will correct them and learn from them
No matter what it takes!
The 'Smarties' say I know you are smart,
and really special too.
The 'Hugs and Kisses' are to remind you
that I am here for you.
The pencil represents the learning 
that we will do.
Fourth grade can be pretty tough,
but it is a ton of fun too!
The penny is to let you know
how valuable you are to me!
We are going to have a great year,
just wait and see!

Hoe tof is dat!! Hij wordt daar ongelooflijk in de wattekes gelegd. Hij heeft al twee vriendjes waaronder een Chinees jongetje dat ook mee Engels volgt. Hij mocht qua niveau in boekje 3 werken, maar koos zelf voor niveau 2. Misschien wijzer in het begin, om te voelen dat hij de dingen wel aankan.

En de dochter vertelde dat ze in de voormiddag soms heimwee had omdat niemand met haar sprak. In de namiddag, toen haar klasgenoten wisten dat ze van Europa kwam, toen had ze plots veel succes. Ze heeft twee vriendinnetjes die ster heten (Starr en Stella) en ze was in elke les op tijd. Dat is niet zo eenvoudig want ze hebben tussen alle vakken maar 4 minuten pauze. In die tijd moet je naar je locker, dat ding openkrijgen, de juiste spullen eruit nemen, eventueel naar de WC en dan terug naar een klaslokaal. Blijkbaar lukt dat vrij goed want ze was regelmatig de eerste. Stel je dat maar eens voor! Haar locker is trouwens helemaal versierd. Er is een lichtblauw lustertje dat aangaat wanneer je beweegt (is met een magneet bevestigd aan het dak van de locker), roos met witte bollen behangpapier, een spiegeltje, een rekje om die locker te verdelen in twee delen en een lichtblauw matje. Een moeder, die met haar zoon passeerde, zei: 'quite intense'... behoorlijk 'stevig' versierd dus. Ach ja, dit heeft ze toch echt wel verdiend. 

Voorlopig, tot 1 september, ben ik nog de taxichauffeur van dienst. Deze ochtend om 10 over 7 de auto in en naar Middle School. In één beweging de echtgenoot afgezet voor zijn 'orientation days'. Dan terug naar huis en om 8u25 de andere kant op naar de zoons school. Vanaf we in ons nieuwe huis zitten kunnen ze beide met de schoolbus. Dat is veel praktischer en ecologischer.

Trouwens, ik heb een auto. Een witte Nissan Rogue van 2011. Het vroeg nogal wat tijd om dat ding aan te kopen. Man, man, uren hebben we in die garage gewacht (verspreid over 3 bezoeken). En papieren die we hebben moeten tekenen... alsof we het meest kostbare ding in bewaring moesten houden. Maar goed, uiteindelijk hebben we een auto en hebben we onze huurauto kunnen binnenbrengen. Je mag hier trouwens geen auto kopen zonder dat je een bewijs van verzekering kan tonen. En een verzekering is voor iemand zonder een rijbewijs van de staat Virginia en zonder social security number zeer moeilijk om te krijgen. Maar zie, dankzij onze 'Oakey' van de bank, is alles in orde gekomen. Hoe je je hier moet redden de eerste maanden zonder dat je een bank hebt die zoveel voor je wil doen, is mij een raadsel. Ik weet dat het niet uit menslievendheid is, maar zonder hun hulp was het allemaal nog 10 keer moeilijker geweest.

Allé hop en nu moet ik huisvrouwdingen gaan doen. Anders komt dat hier niet goed. Tot de volgende!    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten