zondag 1 november 2015

Leeg in huis

Goh, na 10 dagen de oma's en opa hier op bezoek, is het maar leeg in ons huis. En overdag, wanneer iedereen naar school en het werk is, is het hier ook nog eens heel erg stil. Het is serieus afkicken!

Nu onze gastenkamer op punt staat, is ze dus helemaal leeg. En onze extra queen luchtmatras ligt er hier ook maar uitgeblust blij. Dus, zin om er even tussenuit te knijpen? Altijd welkom!

Wat je hier zoal kan komen doen? Wel, je landt best op Washington. Daar ben je al een paar dagen zoet. En dan zak je met je huurauto af richting Roanoke en Blacksburg. Als je de tijd hebt, kan je via de Blue Ridge Parkway helemaal naar beneden rijden. Vooral in de herst is die rit mooi. We hebben een stukje van de Parkway gedaan en onderweg genoten van de hertjes, pompoenvelden en supermooie schakeringen. Deze foto geeft een klein beetje een beeld:


En dan zijn er de Cascades. Een waterval die je kan bereiken na een mooie wandeling. Je wandelt op een iets uitdagender pad, langs de rivier, naar boven en komt dan via een gemakkelijker pad terug naar beneden. Het gaat in het totaal over een 6,5 km en in de zomer kan je, met de nodige evenwichtsoefeningen, door het water tot onder de waterval stappen (als je tegen een beetje koude kunt).


In de zomer (temperatuur van 30°) kan je hier komen kajakken, kanoevaren en aan tubing doen. Dat laatste is supertof! Je drijft de rivier af op een grote band met links en rechts de bergen. Een busje brengt je terug naar je vertrekpunt. Superervaring (met foto van enkele maanden geleden)!



Begin 1900 bracht een treintje kolen vanuit een mijn iets verderop naar Christiansburg en Blacksburg. Die treinlijn werd omgebouwd tot de Huckelberry Trail. Het 10 km lange pad loopt door velden en bossen en gaat wat op en neer. Toch is het heel goed fietsbaar (fietsen te huur aan 12 $ per dag). In de buurt van het voormalige mijnterrein kan je een wandeling maken (en de Rode Kardinaal spotten). Voor je terugkeert, moet je wel even de innerlijke mens versterken met een margarita/Mexicaans biertje en nachos bij Alejandro's.


Op een drie kwartier rijden van Blacksburg ligt Floyd. Op vrijdagavond kan je daar in de Country Store een Jamboree bijwonen. Er wordt gezongen, gedanst, gegeten en plezier gemaakt in een winkel waar je vanalles kan kopen. Er gelden Granny Rules: geen alcohol, niet roken, no bad language en alleen maar gedrag van een lady/gentleman.

Vanuit Floyd geraak je makkelijk op de Blue Ridge Parkway. Een paar kilometer verderop kan je de innerlijke mens ook versterken bij wijnmaker Chateau Morrisette, waar je wel alcohol mag drinken...

En dan heb je natuurlijk ons huis. Daar mag je ook alcohol drinken, lekker eten en mag je je wel unlady/gentlemanlike gedragen, maar alleen na bedtijd voor de kinderen.


Voila, en daarna rijd je toch gewoon verder naar het Zuiden. Je passeert langs Charlotte, Charleston en Savannah en duikt dan Florida binnen. Overtuigd?

1 opmerking:

  1. Overtuigd! :-) En foto's, jeej! Jullie inboedel ook goed aangekomen dan? Alles kunnen uitpakken? En alles met Maarten ok?

    BeantwoordenVerwijderen