maandag 22 februari 2016

Back on track

Na twee woelige weken zitten we opnieuw op een min of meer normaal schema.

Ten eerste is de sneeuw verdwenen. Dat betekent dat de scholen weer op het normale beginuur starten en op het normale einduur stoppen. De voorbije twee weken zijn er twee normale schooldagen geweest. Op alle andere dagen was het ofwel geen school, ofwel lag het startuur twee uur later. Probeer zo maar eens structuur te creëren in het leven van je kids!

Ten tweede, en het allerbelangrijkste, de niersteen van de dochter lijkt effectief verbrijzeld te zijn! Voorbije dinsdag was het grote moment. Met een bang hartje reden we door het sneeuwlandschap richting dagkliniek. Maar dat bang hartje bleek niet echt nodig. We werden daar ongelooflijk goed opgevangen door het verplegend personeel. Iedereen, ook de verpleegsters van in de operatiezaal, kwam dag zeggen en was supervriendelijk. De dokter zei: 'You just keep on smiling girl and I'll do anything for you!'. De dochter kreeg een iPad met spelletjes voor haar neus en 'was going to have a blast because we will give you laughing gas!'... Toen ik zat te wachten in de wachtzaal, kreeg ik plots een telefoontje van de dokter om te zeggen dat de verbrijzeling gelukt was. Zo vreemd, via de telefoon, maar wel een opluchting. En nadien, op de recovery, bleven twee verpleegsters de hele tijd bij haar om haar op te volgen. Ongelooflijk dat men hier zoveel persoonlijk aandacht schenkt aan de patiënt! Je voelt je hier veel minder een nummer dan in Belgische ziekenhuizen (behalve op de onco-afdeling/dagzaal, daar voelden we ons ook 'thuis').

Ondertussen zijn er al heel veel kleine brokjes steen uitgeplast. Volgende week volgt er opnieuw een x-ray (bij onze zwarte man in het bruine kostuum) om te kijken of er nog ergens een residu is achtergebleven. De pijn is alvast volledig weg en dat is toch wel het allerbelangrijkste! Op die twee weken was ze zelfs iets meer dan 4 kilo afgevallen! Sinds donderdag is ze ook opnieuw naar school en dat gaat zonder problemen.

Dus kijk, ik denk dat we weer opnieuw even normaal mogen ademhalen.

3 opmerkingen:

  1. Goed nieuws! Ik hoop dat jullie de komende tijd in een echte sleur belanden en ervan genieten :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed nieuws! Ik hoop dat jullie de komende tijd in een echte sleur belanden en ervan genieten :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fantastisch nieuws voor Saartje en jullie allemaal natuurlijk.
    Groetjes,

    BeantwoordenVerwijderen