maandag 25 januari 2016

Toch een extra vakantie

Omwille van storm Jonas, hebben we hier al enkele vrije dagen achter de rug. Woensdag waren de scholen twee uur vroeger uit, vlak voor er een klein beetje sneeuw viel. Donderdag was er een stralende hemel, maar omwille van het risico op sneeuwval, toch maar geen school. Vrijdag was er, met 33 cm sneeuw, geen doorkomen aan dus was die extra vrije dag meer dan welkom. En vandaag, ja, de wegen liggen hier volledig open, de zon schijnt en toch:


Dit is een van de gevolgen van in een klein 'stadje' (dorp) te wonen, in het midden van de boerenbuiten en de bergen. Zolang de schoolbussen niet overal kunnen geraken, is het geen school.

Niet dat we er hier rouwig om zijn hoor! Onze tuin blijkt het meest populaire 'wintersportoord' uit de buurt te zijn. Onze heuvel, waar je in de zomer weinig tot niets aan hebt, is een superglijbaan om met de slee af te roetsjen, of met een snowboard. We hebben er al uren plezier aan beleefd. Ook aan de afterslee natuurlijk, bij ons of bij de buren. Vrijdag durfden de buren van beneden nog niet naar boven te komen. Maar toen ze de meest gekke formaties naar beneden zagen glijden en bij zichzelf waarschijnlijk dachten: 'ja, dat die Zuid-Afrikanen en Brazilianen doen alsof ze nog nooit sneeuw gezien hebben, akkoord, maar die Belgen???', durfde een moedige Amerikaan de tocht toch aan te vatten. En toen liep het natuurlijk veel vlotter. Op de duur was het aanschuiven om van de Belgian Alps naar beneden te glijden. Af en toe werd er wel eens een kindje meegeschept - sturen met zo'n ding is niet al te gemakkelijk - maar al bij al waren er weinig ongelukken. Genieten dus!! 


De lessen van de echtgenoot waren trouwens goed mee-gevallen. Nog geen klachten of protesten tot nog toe... Omdat de universiteit ook gesloten was op vrijdag, heeft hij ook van een extra lang weekend kunnen profiteren. Vandaag is voor hem de pret wel al over, misschien (hopelijk) morgen ook voor de kids. 

Hoe meer sneeuwdagen, hoe langer het schooljaar zal duren. Er zit wel een maximum op: op 27 mei start ten allerlaatste de grote vakantie. Sorry voor zij die op facebook zitten, maar ik voeg toch nog twee winterfoto's toe (beperkte layout-opties hier): 





2 opmerkingen:

  1. Awel, ik moest er ook aan denken, Lieve! Alleen wel gemakkelijk dat je maar gewoon moet buitenstappen. En gelukkig hebben we niet zoveel buren :)

    BeantwoordenVerwijderen