woensdag 13 januari 2016

Terug 'thuis'

Sinds zaterdag zijn we opnieuw 'thuis'. Ja, het blijft toch nog een thuis met aanhalingstekens. Net zoals het appartement in Belgie. Toen we in ons huis binnen kwamen, rook het zelfs terug nieuw. Zeer vreemd. En zondag was echt een dag van opnieuw wennen. Er waren geen afspraken, geen verplichtingen, geen inpakken van koffers voor een of meerdere overnachtingen, ... Het was gewoon rustig. Een wereld van verschil.

Onze terugvlucht was heel goed meegevallen, zelfs in economy plus (...). Alleen de douane was een ramp. Neen, niet omwille van de wijn (die werd oogluikend, zonder extra te betalen, doorgelaten) maar door het checken van de paspoorten/visa. We hebben een uur en half aangeschoven! En dat na een vlucht van 9 uur, met twee vermoeide kinderen. We hebben nog geprobeerd om hen de principes van mindfulness uit te leggen, maar dat kwam precies niet zo goed over... Wat dan weer wel ok was, was het hotel. Op tijd met de voetjes onder tafel en wat plonsen in het zwembad. Ja, dat was een meevaller! Na vrij goed te hebben geslapen, bleek de tweede vlucht 'a piece of cake'.

Tegen alle verwachtingen in, hebben de kinderen niet geklaagd over het terugkeren. Meer nog, de eerste schooldag bleek goed te zijn meegevallen. De dochter kreeg van de leerkracht wiskunde te horen dat ze zeker naast haar vriendinnetje moest gaan zitten want dat die haar superhard gemist had vorige week. En ze heeft een hangertje gekregen met een pinguin, wiens vriendje aan de nek van dat vriendinnetje hangt. Het is nog niet wat het was in de Belgische klas, maar het begint toch al de goede weg op te gaan. Volgens de leerkracht Engels als tweede taal, is de zoon ook goed gestart. Op zijn rapport, dat heel goed was, had zowel de juf als de directrice vermeld dat ze fier waren op zijn vorderingen en dat hij zich goed heeft aangepast aan de 'community'. Alle hop, hij zal hebben leren voetballen zonder de anderen aan te raken...

Zo, en dan wordt het nu tijd om mijn rol als pseudo-huisvrouw weer op te nemen. Hasta luego!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten