donderdag 3 december 2015

't blijft toch een beetje raar


  • om een kruising van een labrador met een poedel (labradoodle) of van een golden retriever met een poedel (golden doodle) door je straat te zien lopen! Je mag er gewoon niet te veel over nadenken... En weet je nu wat? Die beestjes blijken super veel energie te hebben! Geen idee wie daarvoor verantwoordelijk is...
  • om te moeten uitwijken voor 'bergen' afgevallen bladeren aan de zijkant van de weg. Je ruimt je bladeren hier niet zelf op, neen, je harkt ze gewoon de straat op. En sommige van die bergen liggen hier al een paar weken. Ooit zullen ze die wel komen ophalen, denk ik. Het groot huisvuil, dat hier een tijdje geleden plots stelselmatig in de straten verscheen, heeft daar ook een poos gestaan.
  • om geen groot huisvuil te hebben! Het plezier van een internationale verhuis! Maar toch zijn we er nog in geslaagd om enkele spullen mee te nemen waarvan we (nog) niet weten waar we ze moeten hangen/zetten...
  • om 's ochtends vroeg alle ingredienten (sorry, geen twee puntjes meer op mijn keyboard) in een crockpot te doen, deze 9 uur te laten opstaan om dan 's avonds om 18 uur te kunnen eten.
  • om zelf eten mee te nemen naar ieder feestje waarop je wordt uitgenodigd. Maar het is wel leuk als je zelf een etentje organiseert, want dan hoef je helemaal zo lang niet achter de kookpotten te staan! En als je het ook nog eens allemaal in de crockpot gooit, ben je helemaal zen wanneer je bezoek arriveert.
  • om je bezoek te ontvangen in de keuken, rond je eiland, eerder dan in 'je salon'. Alle hapjes staan op dat eiland en iedereen staat daar rond. Hier worden ook geen voorgerechten geserveerd. Je brengt appetizers mee voor het hele gezelschap en iedereen neemt waar ie zin in heeft. Borden opscheppen hoeft ook niet meer. Je neemt wat je wilt uit het aanbod, met de vreemdste combinaties als resultaat. 
  • om met vier auto's volledig te moeten stoppen aan een kruispunt met een stopbord waar 4 way opstaat. Ieder om de beurt, in de volgorde waarin je bent toegekomen, mag dan weer verder. En het vreemdste van al is dat iedereen zich ook aan die regel houdt!
  • om je rijbewijs te moeten tonen wanneer je een fles wijn koopt. Neen, niet om te checken of je wel mag rijden, wel om te controleren of je wel boven de 21 bent. Geen commentaar!
  • om hier te zijn, aan de andere kant van de wereld, een dak boven ons hoofd te hebben, een structuur in ons dagelijks leven te hebben, mee te draaien in een hele andere maatschappij en dit zonder al te grote obstakels. Wat een avontuur!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten