zondag 23 september 2018

Ondertussen te Blacksburg

Florence is gepasseerd. Ze was gelukkig al heel wat afgezwakt toen ze Virgina binnenkwam. We hebben veel regen gekregen maar geen toestanden zoals aan de kust. Nadat ze ons gepasseerd is, heeft ze ook nog voor enkele tornado's gezorgd. Die hebben meer noorderlijk in Virginia heel wat schade aangebracht, maar gelukkig opnieuw niet bij ons. Virginia is bijna vier keer groter dan Belgie dus het weer kan serieus verschillen op verschillende locaties. En dat weer hier is toch nog iets anders dan in Belgie.

Men verwacht dit jaar ook een strenge winter met veel sneeuw. We zullen binnen enkele maanden onze batterijen maar weer tijdig heropladen en de frigo maar weer goed vol steken. Al hoewel, als we die batterijen nodig hebben, is een volle frigo eerder een probleem dan een zegen...

Mijn happiness class is jammer genoeg afgelast wegens te weinig geinteresseerden. Dat vind ik nu echt jammer. Maar ja, het is nu zo. Ik ga proberen voor de winterbrochure een iets aantrekkelijker tekstje te schrijven. Ik dacht dat de lessenreeks zich zelf wel ging verkopen, qua thema, maar blijkbaar moet ik toch wat aan de marketing werken... 

Tja, dan hebben we natuurlijk meer tijd om Spaans te leren en om te werken voor de Christmas store. Die zal zijn deuren openen begin december. We zijn opnieuw begonnen met het aanschrijven van personen, departementen en lokale bedrijven met de vraag of ze een 'food drive' (collectie van etenswaren) willen organiseren. Vanaf volgende week starten we met het vouwen en dichtkleven van dozen die doorheen het jaar worden verzameld bij Wendy's en McDonalds. De frietjesdozen zijn van een ideale grootte om blikken in te stapelen. Iedere doos wordt met dezelfde etenswaren gevuld (bv. perziken op sap) en het aantal blikken wordt dan op de buitenkant van de doos geschreven. Vanaf begin november begint het eten binnen te komen en start het sorteren, pakken en tellen.

De dochter is vandaag verjaard! Ze is 14!!! Wat een mooie leeftijd! We hebben dit weekend vijf meisjes over de vloer gekregen voor een slaapfeestje. Ze heeft echt heel fijne vriendinnen. Het was een bont gezelschap: twee Amerikaanse, een Turkse, een Koreaans-Amerikaanse en een Frans/Spaans-Boliviaanse. Ze hebben veel plezier gemaakt en zo moet dat zijn! Op naar de volgende verjaardag! 

Dus ja, alles gaat gewoon zijn gangetje hier aan de Oostkust. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten