dinsdag 11 september 2018

Florence...

Via alle mediakanalen krijgen wij informatie over de orkaan Florence. We worden op de hoogte gehouden via TV, radio, kranten en mediaberichten over Facebook. Daarnaast hebben we een email gekregen vanuit de Belgische ambassade uit Washington, de gouverneur van Virginia, de Town of Blacksburg en van de school. Iedereen verwacht een grote impact van Florence en dat vind ik best spooky.

De buurvrouw vertelde dat ze in de 22 jaar dat ze hier al woont nog nooit zulke onheilspellende berichten gehoord heeft. Men verwacht dat de storm hier zal zijn rond vrijdagochtend. Ik houd mijn hart vast voor de mensen van en de stad Charleston. Het moet vreemd zijn om naar je huis en stad te kijken en alles prima in orde te zien terwijl je weet dat het er binnen twee dagen volledig anders zal uitzien.

Onze zomer hier was warm maar tegelijk ook nat. Warme ochtenden werden hier regelmatig afgewisseld met natte namiddagen. De grond is hier al vrij verzadigd dus wat gaat die enorme regenval niet allemaal teweegbrengen? We moeten ook onze terrasmeubels etc binnenhalen, zodat ze niet als projectielen door de lucht gaan vliegen, maar de grootste impact wordt verwacht van de overstromingen. Wij wonen gelukkig op een heuvel en de New River ligt nog eventjes van ons af, maar dit is niet het geval voor heel wat andere mensen.

Men verwacht ook stroomuitval door het omvallen van bomen en elektriciteitspalen. We laden dan ook maar al onze oplaadbare batterijen en powerbanks op. Morgen ga ik brood en ander voedsel inslaan zodat we met en zonder stroom een paar dagen te eten hebben. De echtgenoot is momenteel in Frankrijk en zou zaterdag moeten terugvliegen. De kans dat hij effectief hier geraakt, lijkt mij klein. Dus wij drie moeten hier het fort recht houden.

Oplaadbare batterijen in wachtrij om volledig opgeladen te worden
Hopelijk is het opnieuw weer een overdreven reageren op een mogelijk gevaarlijke situatie. Van het genre 'heet' zetten op een beker koffie. Of 'bevat pinda's' op de verpakking van pindaboter. Of zoals onlangs, toen we met onze Zottegemse vrienden naar de Cascades gingen en zagen dat het mooiste pad was afgesloten. Er hing een briefje dat je niet door mocht omdat de regen een deel van het pad had weggespoeld. Na een kleine bevraging bij twee wandelaars die terugkeerden, hebben we het pad toch genomen. We moesten twee omgevallen bomen over/onder. Dat was alles. Aan het pad zelf was er niets mis. Op de duur weet je niet meer wat je nu nog moet geloven. Wordt het echt erg, of zal het wel weer meevallen? We zullen het snel te weten komen, vrees ik....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten