zondag 3 april 2016

Mosselen voor niet-Belgen

Omdat een gepland etentje niet kon plaatsvinden, besloten we om voor een select groepje van 4 volwassenen en 5 kinderen mosselen-friet te maken.

Ja, je kan hier mosselen vinden. Ze zijn verpakt in een klein zakje in de versafdeling van Kroger. De mosselen kosten 5 dollar voor 1 lb. Dat is 5 dollar voor een kleine halve kilo. Die ene keer dat we al mosselen kochten, betaalden we 5 dollar voor 1 zakje. Bijgevolg: een zakje mosselen bevat een kleine halve kilo mosselen (gelukkig heb ik, in een ver verleden, nog onderzoek rond logisch redeneren uitgevoerd...).

Ok, gegeven het kleine groepje gasten, besloten we 8 zakjes mosselen te bestellen. Want zoveel mosselen heeft men nooit op voorraad. Acht maal een kleine halve kilo geeft 4 kilo mosselen, wat toch maar op het nippertje is voor het hele gezelschap. Maar met echte Belgische frieten erbij, ging dat misschien nog lukken.

Hop naar de winkel voor een friteuse. Omdat al enkele van onze toestellen mankementen vertonen op die paar maanden dat we ze nog maar hebben, besloten we voor Tefal te gaan. Een bekend merk met een goede referentie. We zochten de grootste doos uit en keken vol verwachting uit naar het openen ervan. Het was heel teleurstellend toen bleek dat in die grote doos vooral veel opvulmateriaal met een heel klein mandje zat. Twee uur heb ik staan friet voorbakken die namiddag! Twee uur!

En tijdens de voorbereidingen kregen we plots telefoon. Of toch nog iemand mocht meekomen vanavond. Een eenzame vrijgezel, met een goede appetijt. Natuurlijk kan dat, maar dan hebben we wel echt te weinig mosselen. Dus vroegen we bij het afhalen van onze bestelling maar vier zakjes mosselen bij. Maar die hadden ze natuurlijk niet meer. Dan maar naar de andere Kroger waar we de laatste zakjes meekregen. Missie geslaagd!

Eenmaal thuis bleken die zakjes precies toch wel heel erg groot. We bekeken het label en, lap Gerard, er zit niet 1 lb maar 2 lb in een zakje (terwijl we toch maar 5 dollar per zakje betaalden). Dus euh, we hadden zo maar even 12 kilo mosselen voor 5 volwassenen en 5 kinderen, waaronder 2 kleuters. Tot overmaat van ramp blijkt de eenzame vrijgezel toch niet mee te komen omdat hij in bed ligt met de griep! 12 kilo mosselen voor 4 volwassenen en die paar kinderen!!! En die mosselen zitten niet luchtdicht verpakt.

Uiteindelijk is de Braziliaanse buurvrouw nog binnengesprongen en waren we toch opnieuw met 5 volwassenen. Maar, niet-Belgen eten gemiddeld zo'n een 250 gram mosselen per persoon. 250 GRAM. Ik ga de berekening hier niet opnieuw maken, maar we hadden dus veel, heel veel, superveel mosselen (klaargemaakt en niet klaargemaakt) over. De klaargemaakte hebben we maar meegegeven met onze gasten, met kookpot en al. Een deel van de andere mosselen hebben we de volgende dag meegenomen als voorgerechtje bij een andere eetdate ('please, please, let me bring an appetizer with mussels tomorrow!') en de rest hebben we dan maar zelf opgegeten... We kunnen hier even geen mosselen meer rieken of zien!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten