donderdag 23 juli 2015

Goedgekeurd!

Geloof het of niet, maar we zijn goedgekeurd! Een ongelooflijk grote opluchting!

Gisteren stonden we 'fris' en 'monter' om 7u10 als derde aan te schuiven buiten aan de ambassade. Een half uurtje later mochten we binnen aanschuiven en nog een klein beetje later mochten we om de beurt binnen om door een metaaldetector te gaan. Natuurlijk ging dat spul af, maar de dames achter de balie begrepen waar er overal ijzer kan zitten... (neen, het waren mijn hakken!).

Na nog een half uurtje mochten we naar een 'window' met onze paspoorten. Dat was het moment... en we werden goedgekeurd! Opnieuw wachten en toen werden we opgeroepen voor een gesprek met de consul, achter een ander venstertje. En dat gesprek heeft welgeteld 2 minuten geduurd. 'Wat ga je doen als job in de US?' en 'Welke job doe je hier?'. Even vingerafdrukken checken en voila. Voorbij.

Nu mogen we maandag opnieuw naar de ambassade om te gaan kijken of ons visum klaar is. We hebben 85% kans dat het klaar is. Op dinsdag is die kans gestegen naar 95%... 'maar ik zou mijn vlucht nog niet boeken', zei de man achter het venstertje. Ok, dan nog even wachten, maar maandag om 11u zal er iemand aan het aanschuiven zijn!

De stress is er even weer af nu. Bedankt voor de vele duimen!

1 opmerking: