vrijdag 17 april 2015

Schot in de zaak!

Nu de 'vraag het mij driemaal behalve wanneer je uit Belgiƫ komt, dan moet het vijfmaal'-secretaresse het dossier overhandigd heeft aan het International Office, gaat het eindelijk vooruit!

De echtgenoot mocht al een lange vragenlijst invullen met al onze gegevens. Die vragenlijst omvatte ook een oplijsting van al zijn VS-bezoeken tijdens de voorbije jaren - en dat zijn er wel wat dus heel wat opzoekingswerk om de exacte data te kennen! - en van zijn jobs van de voorbije 12 jaar. Ook moet hij zijn hoogste diploma laten evalueren door Morningside Evaluations. Dit is een onafhankelijk bureau dat onder meer beoordeelt of onze Belgische diploma's gelijkwaardig zijn aan de Amerikaanse. Je vult een formulier in, betaalt 85 dollar per diploma en zendt een ingescande Engelstalige versie mee. Enkele dagen later krijg je dan respons. Iets om vandaag te regelen.

Uit nieuwsgierigheid hebben we toch ook nog een extra mailtje gestuurd naar het International Office, met de vraag welke startdatum nu uiteindelijk op de visumaanvraag werd vermeld. Is het nu 10 juli of 10 augustus? 10 augustus is de datum die op het ondertekende contract staat, maar mogelijk ging men het contract iets vervroegen, zodat we niet op het allerlaatste moment in de VS toekomen. Je mag immers maar 10 dagen voor aanvang van het contract, op een visum, het land binnen. 10 dagen is wel heel kort om je een beetje te installeren, vooral voor de kinderen die al op 11 augustus naar school moeten. Dus 10 juli zou iets comfortabeler zijn. Groot was onze verbazing te lezen dat men de startdatum heeft aangepast naar 10 juni! JuNi dus!

We geloven niet dat we voor de startdatum effectief moeten aanwezig zijn (tegen dan komt het visum nooit in orde), maar voor onze ziekteverzekering moeten we er wel voor 10 juLi zijn. Je moet immers binnen de maand kiezen in welk programma je instapt. En een goede ziekteverzekering is wel heel erg belangrijk in onze situatie. Dat betekent dus dat we geen 4 maanden meer hebben maar nog maar 2 maanden en half!!! Ieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten