zaterdag 11 april 2015

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeee-migratiestress!

Over exact 4 maanden start de eerste nieuwe werkdag van de echtgenoot. Over exact 4 maanden en een dag start de eerste schooldag van de kinderen. Kerst is al bijna 4 maanden geleden... O help, 4 maanden is echt niets!

Hoever we momenteel staan? Wel, onze visumaanvraag ligt eindelijk bij het International Office van Virginia Tech. Stap 2 van 4 dus. Tussen dit en vier weken zal de aanvraag doorgestuurd worden naar de Amerikaanse overheid. Dan krijgen wij hopelijk na een week of drie een goedkeuring. Met die goedkeuring moeten wij een interview aanvragen bij de Amerikaanse Ambassade in België. Na dat gesprek duurt het dan nog een week of twee alvorens het visum (hopelijk) zal goedgekeurd worden. En dan zijn we al bijna juli, denk ik... slik!

En dan heb je nog die 4 reiskoffers; eentje per persoon. Vorige week trokken we er een weekje tussenuit en hadden we onze allergrootste koffer nodig. Een koffer voor slechts één week! O help, 4 koffers is echt niets!

Om maar te zeggen dat af en toe de emigratiestress de kop opsteekt! Gelukkig hebben we het voorbije jaar en half al diepere watertjes doorzwommen. Dat helpt om die stress snel weer de kop in te drukken. Maar het blijft allemaal toch heel erg spannend hoor!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten