maandag 7 oktober 2013

Terug met vier

Na 12 lange dagen is de echtgenoot eindelijk terug thuis van zijn trip naar de VS. Een deel van die trip bestond natuurlijk uit een bezoek aan Blacksburg, onze toekomstige woonplaats. Blacksburg ligt aan de voet van de Blue Ridge Mountains, een gebergte dat vanuit de verte er inderdaad blauw zou uitzien. Het is daarnaast ook een hele groene gemeente, met eekhoorntjes en herten die tot in de tuinen komen, en - hou je vast - er zijn zelfs fietspaden!

De gemeente kreeg dit jaar nog een aantal gouden awards van de lezers van een lokale krant: eentje voor Best Medium Town, eentje voor Best College Town, en jawel, eentje voor Best Retirement Town... Het komt dus allemaal goed!

De echtgenoot ging ook naar de Farmers Market. Twee maal per week komen de lokale boeren hun waren verkopen op deze markt en de sfeer moet er echt leuk zijn. Er wordt muziek gespeeld, soms staat de markt in een speciaal thema, kinderen komen er samen om te spelen, eenzame vrouwen van expats om te socializen, ... kortom: the place to be. Neen, even serieus nu; het ziet er op hun site al goed uit: http://www.blacksburgfarmersmarket.com/. Een goed alternatief voor de Delhaize, die we daar trouwens ook kunnen vinden, als Food Lion.

Het nieuws van je vertrek vertellen aan anderen doet altijd een beetje raar. Vandaag was het de beurt aan de collega's. Met een krop in de keel en waarschijnlijk met vuurrode wangen, heb ik over onze grote sprong verteld. En net zoals elders, zie je dubbele reacties optreden. Eerst een reactie van ongeloof en spijt rond je vertrek en dan een enthousiasme over de stap die we durven te zetten. Ik ga ze ook missen, die collega's. Het zijn stuk voor stuk fijne mensen. Ik hoop echt dat we onze gastenkamer in de toekomst vaak mogen klaarmaken! Voor iedereen trouwens: familie, vrienden, collega's en hun gevolg. Iedereen welkom!





2 opmerkingen: