zondag 13 oktober 2013

English Sunday

Vandaag hebben we een nieuwe (kortdurende) traditie boven de doopvont gehouden: de English Sunday. Zondag wordt dus onze Engelse dag. Een dag waarop alleen maar Engels wordt gesproken, verhaaltjes in het Engels worden voorgelezen, een gekende DVD in het Engels wordt bekeken en Larry zijn Silly Songs uit volle borst worden meegezongen. Dat Larry een Schotse augurk is, dat zien we even door de vingers... Nieuw geleerd is alvast 'hairbrush' uit de topper 'The hairbrush song'.

Gisteren kregen we een nieuw huis toegestuurd via 'onze' real estate agent. Man, man, man, wat een huis! Het heeft zelfs een eigen basketveldje! Dat vonden de echtgenoot en de zoon natuurlijk wel een pro. En die gekke  foyer boven de living, laat die nu net geschikt zijn voor het plaatsen van een pooltafel... Het huis heeft naast voldoende kamers boven ook nog een kelder met nog een aparte slaapkamer en badkamer. Daarnaast heeft die kelder een family room, een soort van living dus, met een eigen buitendeur. Ideaal voor gasten dus :). Het enige minpunt is de zeer klassieke keuken. Tja, dat gaan we dus eens van dichterbij moeten gaan bekijken.

We zijn deze week ook begonnen aan de opbouw van ons eerste kredietlijntje. Om een kredietkaart te kunnen krijgen, gas/elektriciteit/water te kunnen laten aansluiten, een telefoonabonnement te kunnen nemen, ... moet je bewezen hebben kredietwaardig te zijn. Die kredietwaardigheid bouw je op door te tonen dat je je schulden en openstaande rekeningen op tijd kunt betalen. Maar ja, als Belg heb je natuurlijk ter plaatse nog niets bewezen. Dat je al jaren hier flink op tijd een lening afbetaalt, dat telt niet mee. Dus ja, we zullen in het begin moeten werken met grote waarborgen en een aparte soort kredietkaart waarbij je eigenlijk leent van jezelf. Met dat systeem moet je op voorhand een bepaald bedrag storten en dit bedrag mag je dan aanspreken met je speciale kredietkaart. Als je dan een tijdje de rekeningen ed. mooi op tijd betaalt, dan stijgt je kredietscore. Vanaf een bepaalde score mag je dan meespelen met de grote mensen. Nu, blijkbaar mag je wel een American Express kaart van hier laten omzetten naar eentje 'van ginder'. Het is te zeggen: na een jaar die hier regelmatig gebruikt te hebben. Dus hebben we deze week dan maar een American Express kaart aangevraagd. Zo kunnen we vanaf oktober volgend jaar toch ook al aan de slag met een echte kredietkaart.

Het zal allemaal anders zijn he. Niet beter, niet slechter, gewoon anders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten