maandag 16 maart 2015

Tubes tandpasta

Hoeveel tubes tandpasta heeft een mens nog nodig voor de volgende paar maanden? En hoeveel flessen wasproduct? Dit type vragen flitst de laatste tijd meer en meer door mijn hoofd. Het is ongelooflijk hoeveel zaken we niet meer kopen nu we wat bewuster nadenken over onze aankopen. En het is erg je te realiseren hoeveel zaken je anders wel koopt, zaken die je helemaal niet nodig hebt.

En als je dan begint te rommelen in je spullen, dan realiseer je opnieuw dat wij eigenlijk in luxe leven. Ik heb al heel wat zaken weggegeven via Freecycle en nog nooit heb ik nadien het gevoel gehad van iets daarvan te missen. Onlangs was hier een mama met een dochtertje van 7 die beide waren weggevlucht van een agressieve papa. Dat meisje was zo blij met enkele rekkertjes voor in haar haar... Welk meisje van die leeftijd is nu nog dankbaar voor enkele tweedehands rekkertjes en speldjes? Het zet je toch aan tot nadenken.

En wat gaan we dan doen met de spullen die we niet weggeven? Wel, we gaan enkele zaken meenemen naar de VS. Dingen die ons gaan helpen ons daar sneller thuis te voelen (enkele meubels, speelgoed, strips en boeken). Die spullen worden midden juli opgehaald met een container om dan een dikke drie tot vier weken later ter plaatse te worden afgeleverd en in elkaar gezet in ons nieuwe huis. Dat is alvast het plan.

En dan zijn er ook nog de zolders van de oma's. Nu die juist zijn opgeruimd, kunnen wij daar terecht om de boel weer op te vullen. En in de kelders zal ook nog wel wat ruimte moeten zijn want met al die wijnbeurzen en promoties heeft er iemand toch soms nog wat problemen om zijn impulsaankopen te bedwingen...  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten