vrijdag 31 augustus 2018

Update, update, UPDATE!

Het is dringend tijd voor een update! De voorbije maanden zijn voorbij gevlogen. Het is ongelooflijk hoe snel de tijd gaat wanneer je je amuseert! Zie hier een overzichtje:

Mijn eerste zesweekse cursus over hoe gelukkiger te worden, was een succes. Van de in het totaal 13 studenten is er eentje afgehaakt. Niet iedereen is elke les opgedaagd, maar de evaluaties waren positief. Ondertussen staat mijn lessenreeks in het activiteitenboekje van Blacksburg en kan 'iedereen' zich hiervoor inschrijven. Op 9 september starten de inschrijvingen en op 20 september begin ik. Dat wordt weer even spannend. En weet je wat het beste resultaat was van de hele cursus? Ik ben er zelf gelukkiger door geworden. Het is ongelooflijk fijn om mensen gelukkig te maken met iets waar je zelf door gepassioneerd bent!!

Vakantiegewijs zat het opnieuw snor deze zomer. We hebben eerst een week in Mexico doorgebracht: all inclusive met zeer lekker eten en een uitstap naar Chichen Itza, een Mayastad. Daarna zagen we eindelijk familie en vrienden terug in Belgie. We hebben het iets rustiger proberen te houden deze keer en wat meer gefocust op familie. Het was een fijn weerzien! Eind juli kregen we Belgische vrienden over de vloer en zijn we samen richting 'het zuiden' getrokken. Een trip via Columbia naar Charleston, South Carolina en dan verder naar Savannah, Georgia. Het was zeer tof. Aan deze trip moet ik nog een blogberichtje besteden...

De school is opnieuw gestart. De eerste schooldag was op 15 augustus. De zoon zit in het zevende en heeft als keuzevakken 'Kunst' en 'Technologie' genomen. Tekenen is echt iets voor hem, dus hij volgt iedere dag, een heel jaar lang, 'Kunst', gebracht door een coole mannelijke leerkracht met een dotje. Technologie heeft hij ook iedere dag, maar slechts voor een semester. Dan wordt het turnen. Een van de dingen die ze doen bij Technologie is het maken van een 'dragster car'. Dat is een klein raceautootje dat hij gaat ontwerpen op de computer (met CAD), dan effectief gaat bouwen en dan gaat uittesten tijdens een race. Het hoogtepunt van het jaar.

De dochter is een freshman. Zo noemen ze de eerstejaars op high school. High school is een enorme school met een enorm aanbod aan vakken. Om aan de keuze van iedere student tegemoet te komen, wordt er gewerkt met semestervakken en jaarvakken op A en B dagen. Ze heeft iedere dag maar vier vakken van telkens 90 minuten. Op A dagen start ze met een online vak (Economie en persoonlijke financien) dat ze thuis mag afleggen. Dus op A dagen kan ze 'uitslapen' en moet ze pas om 9:30 op school zijn! Een topper! Iedere student is verplicht om dat vak te volgen, ergens in die vier jaar, en ze hebben dat voor haar nu gepland omdat ze geen turnen meer moet doen. Meer daarover in een volgend blogberichtje... 

In High School verwachten ze (gelukkig) veel meer dan in Middle School. Haar vak geometrie - wiskunde is hier opgedeeld in blokken. Vorig jaar had ze een heel jaar algebra - is een honors vak waar ze veel dieper ingaan op alles. De juf gebruikt een boek van 1979 omdat er bewijzen instaan, die ze hebben laten vallen in de 2012 versie. Zij vindt dat honors studenten formules moet kunnen bewijzen dus ja... Ik krijg al de kriebels van dat boek alleen nog maar te zien openliggen... en neen, dat heeft niets met de vergeelde pagina's te maken...  

Ook Engels is geen lachertje. Het is opnieuw een honors vak en dat zal je geweten hebben. Om een A te halen moet je bijna dubbel zo hard werken dan bij het 'gewone' Engels. Op haar eerste benchmark test had ze 65%. Het was een test om haar niveau m.b.t. grammatica, leestekens etc te testen. Tja, wat wil je, ze heeft nog nooit grammatica gehad (daar doen ze hier niet aan op school...) en spreekt nog maar drie jaar Engels. Iedereen moet zich nu individueel bijscholen in die dingen die men nog niet onder de knie heeft. Voor haar wordt dat dan wel veel natuurlijk... Anderzijds zal haar Engels er wel met sprongen op vooruitgaan! 

Je kan je afvragen waarom 'we' het haar zo moeilijk maken, maar dat is een automatisch gevolg van haar punten in Middle School. Wanneer je voor een vak eindigt met een A (90% of meer), mag je het vak het jaar erna in 'honors versie' volgen. Leerlingen krijgen dan 6 weken om zich eventueel nog uit te schrijven en dan het vak in de gewone versie te volgen. Tja, we zien wel, maar een beetje uitdaging zal niet slecht zijn. Bovendien heb je bij die honors vakken veel minder stoorzenders in de klas. Die 'vervelende jongens' zitten er niet meer. 

En verder is de echtgenoot terug aan het lesgeven op dinsdag en donderdag in de namiddag en op zaterdagochtend. Mijn steplessen zijn opnieuw gestart en de vriendinnekes zijn terug van weggeweest dus heb ik opnieuw gezelschap bij mijn wandelingen. We zijn nog niet op het niveau van vorig jaar, toen mijn Belgisch vriendinneke en ik wandelingen van een uur of vier, vijf in de bergen maakten, maar we bouwen op. Ik hoop dat ze snel meekunnen ;).

Dus: alles gaat goed hier!


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten